Tulisijamestarit Oy toimii alalla, johon pätee parhaiten vanha koulutusketju: oppipoika, kisälli, mestari. Muurausta opetetaan talonrakennusalalla. Todelliseksi mestariksi tullaan kuitenkin harjoittelemalla ammattitaitoisen muurarimestarin opissa.

Tulisijamestarit ovat oman alansa taitajia useamman sukupolven takaa. Oppi-isänä on toiminut Antti Sorvari, joka opetti taidon pojalleen Marko Sorvarille ja Rauli Päivärinnalle. He muuraavat Tulisijamestarien kiiteltyjä takkoja ja muita tulisijoja.

Tulisijamestarit Oy:n myynnistä ja markkinoinnista vastaa Esa Päivärinta.

Kolmas Tulisijamestarien omistaja, Esa Päivärinta ei muuraa. Hän keskittyy yrityksen mainontaan ja markkinointiin sekä tulisijojen suunnitteluun nykyaikaisella 3D-ohjelmalla. Asiakas saa suunnittelukäynnin yhteydessä nähdäkseen 3D-kuvat, joista selviää, miltä tulisija näyttää paikalleen rakennettuna.

Tulisijamestarien valmistama takka uudessa omakotitalossa Kempeleessä.

Tulisijamestareiden tulisija on asiakkaan toiveiden mukaan muurattu ja suunnitellulle paikalleen valmiiksi tehty, yksilöllinen tuote. Tulisijamestarit muuraavat takkoja, uuneja, helloja ja leivinuuneja. Ne suunnitellaan paikan päällä asiakkaan luona. Tuotteiden koko ja ulkonäkö ovat täysin muunneltavissa. Valtaosa Tulisijamestarien tuotteista on takkoja, jotka muurataan uudisrakennuksiin.

– Paikalleen muurattu tulisija istuu erinomaisesti kohteeseensa, Päivärinta korostaa.

Klassisen kaunis takka Limingassa.

Tulisija tehdään asiakkaan kotona täysin valmiiksi niin, että asiakkaan tehtäväksi jää hankkia vain kuivia puita ja tulitikut. Pölyjä muurarimestarit eivät sentään pyyhi, mutta rakennusaikainen pölysuojaus ja -huputus kuuluvat tietysti ammattilaisten työnjälkeen.

Tulisijamestareilta voi tilata myös perinteisen, jo 70 vuotta samalla mallilla valmistetun pönttöuunin. Sen sisus tehdään käsityönä muuraamalla ja kuoret valmistaa taitava peltiseppä.

Uudiskohteeseen muuratun takan hinta piippuineen on keskimäärin 5 000 – 7 000 euroa. Tulisijamestareiden kautta on mahdollista saada edullinen rahoitus, jolloin asiakas maksaa remontin itselleen sopivissa kuukausierissä.

Sama hellan ja takan yhdistelmä Kalajoella.

Tulisijamestareiden töistä asiakas voi hyödyntää myös kotitalousvähennystä, jolla kustannuksia voi vähentää jopa 4 800 € taloutta kohden. Verovähennys on 45 prosenttia työn osuudesta.

Oikeat tilat

Muutto Oulaisten Yritystalon tiloihin oli Tulisijamestareille monella tapaa iso asia. Kahden ensimmäisen toimintavuoden aikana yrityksellä ei ollut toimitiloja lainkaan. Tiilet ja muut muuraustarvikkeet toimitettiin suoraan asiakaskohteeseen.

Yritys vuokrasi laajat ja toimivat, noin 300 neliön tilat Oulaisten Yritystalosta syksyllä 2014. Toimitilojen ulkoseinään kiinnitettiin suurikokoinen valomainos. Mainos osoittaa vilkkaasti liikennöidyn kantatie 86:n suuntaan.

– Ajattelin heti tilat nähdessäni, että nämä ovat juuri oikeat meille, Esa Päivärinta kertoo.